Himolla Meubelfabriek

De productie van de Himolla sofas is de Himolla Meubelfabriek “de plek waar ontspanning en gemak worden geboren”.

De Himolla Meubelfabriek behoord tot de meeste vooraanstaande en gerenommeerde meubel makers van Europa.

Himolla meubels staan voor:

  • Individualiteit – Vele combinaties en unieke designs
  • Functionaliteit – Alle comfortfuncties zijn esthetisch geïntegreerd
  • Veelzijdigheid – Verschillende stijlen zit-combinaties
  • Duurzaamheid – Himolla Sofas “Made in Bavaria”

Himolla Polstermöbel GmbH

Himolla is een innovatief bedrijf dat geheel in het teken staat van “ultieme ontspanning”. Himolla leverd een unieke hoge kwaliteit zitmeubel collectie.

De naam Himolla is een afgeleid van de Duitse woorden “Himmlisch” (hemels), “Mollig” (behaaglijk) en “Angenehm” (aangenaam). Himolla Polstermöbel GmbH is de officiele naam van de Duitse Himolla  Meubelfabriek.

“Kwaliteit made in Bavaria” is wat Himolla haar klanten belooft. Een belofte die ervoor heeft gezorgd dat het familiebedrijf uit kon groeien tot de grootste producent van beklede meubels in Europa.

Himolla meubilair fabriek heeft een personeelsbestand van bijna 1100 werknemer die hoge kwaliteit gestoffeerd meubilair een realiteit maken voor duizenden klanten wereldwijd, met een meubel collectie van meer dan 1600 meubels.

iedere dag worden gestoffeerde meubels geproduceerd op een fabriek oppervlakte van ongeveer 83.000 vierkante meter.

Meer dan 500 verschillende modellen met talloze variatie mogelijkheden vormen samen het unieke spectrum van het Himolla Assortiment in 2016.

Himolla Taufkirchen

Himolla Polstermöbel GmbH staat als geen ander voor technologie die Garant staat voor het “Hoogst Mogelijke Comfort” en een “Meest Individuele Keuze”. “Omgeef mensen met comfort”, dat is de missie van onze onderneming.

Meubelfabriek Himolla stelt buitengewone hoge eisen aan kwaliteit en duurzame productie.

Het ambachtelijk familiebedrijf is gevestigd in het idyllische Taufkirchen aan de Vils en maakt daar in de afgelopen decennia toonaangevende beklede meubels.

Himolla Meubel Productie

Himolla Meubel Ontwikkeling

Meubel Productie in de Himolla meubelfabriek begint in de ontwikkelingsafdeling. Dit is waar creatieve meubelmakers werken om de gestoffeerde meubels trends van de toekomst vorm te geven.

Himolla Basis Materialen

Op de afdeling inkomende goederen worden de geleverde basis materialen zoals hout, bekledingsmaterialen, schuim onderdelen en andere kleine onderdelen  gecontroleerd op kwaliteit en vervolgens naar de productie-afdeling gestuurd.

Himolla Kunstof Onderdelen

Intern geproduceerde kunststof onderdelen worden gevormd in het frame montageafdeling met dieptrek machines en vervolgens verwerkt met behulp van bandzagen en tafel routers.

Himolla Meubelstoffen

Meubelstoffen, ongewoven textiel en canvas-doek worden verzonden naar de snij-afdeling waar ze worden verwerkt door gespecialiseerde vakmensen. Het snijden van leder wordt met uiterste zorg uitgevoerd door middel van sjablonen. De wattering wordt samen met de stoffering en leder in de naai afdeling tot een geheel gebracht.

Himolla Houten Onderdelen

De houten componenten en de afgewerkte lijstwerken (van schuim) worden eerst naar het frame en onderdeel magazijn gestuurd. Deze halffabrikaten worden later gemonteerd in de frame inrichting afdeling met behulp van schroeven en andere hardware. De zichtbare houten delen worden behandeld in de verf afdeling waar de vereiste kleur wordt aangebracht.

Himolla Meubel Productie

In de uiteindelijke productie-afdeling, worden de voorbereide componenten afgeleverd aan de productie-lijnen en met behulp van automatische transportsystemen samengesteld door teams van vier werknemers.

De afgewerkte gestoffeerde meubels worden tenslotte onderworpen aan een zorgvuldige kwaliteitscontrole. Na controle en goedkeuring wordt het Himolla kwaliteitslabel bevestigd en wordt het bestelde eindproduct uiteindelijk verzonden.

Himolla Comfort Kwaliteit

“Kwaliteit made in Bavaria” luidt onze claim waarmee zij al decennia lang beklede sofas en bankstellen maken voor klanten. Met deze claim is er geen compromis mogelijk.

Himolla gebruikt uitsluitend de beste materialen en voldoet aan alle wettelijke voorschriften én kwaliteitsrichtlijnen van Instituut DGM Möbel (Deutschen Gütegemeinschaft Möbel e.V.)

Meubel productie vind plaats in Duitsland omdat Himolla er van overtuigd is dat daar de beste kwaliteit kan worden bereikt.

Strenge regels zijn voor Himolla een garantie voor producten van de allerbeste kwaliteit die zorgen dat u gedurende lange tijd plezier zult hebben van uw Himolla aankoop.